GUDOKS (Grænseoverskridende Undervisning i Danske Og Kinesiske Skoler)

Projektide: Udvikling af netbaseret fælles undervisning mellem danske og kinesiske studerende.

Mulige projekter (deltagere):

a)Historie/Samfundsfag og Engelsk i læreruddannelsen med fokus på komparative analyser af udfordringer i de to lande i lyset af globaliseringen.

b) ”The Little Mermaid 2.0” (et samarbejdsprojekt mellem UCSJ, en dansk folkeskole (kommune) et Kinesisk Universitet og en kinesisk grundskole (kommune) om udvikling af et fælles undervisningsforløb om HC-Andersens eventyr med fokus på hvordan teksterne læses/forstås i de to lande. Samarbejde elev – elev over nettet og lærer til lærer over nettet. Evt koblet med læsning af Kinesiske folkeeventyr. (Titlen hinter til tiden efter at frøkenen har været i Kina og til at uv-forløbet skal være netbaseret og meget gerne med elevernes brugergenererede indhold dvs et rigtig web 2.0 projekt)

c) Krop og sundhed. Dansk deltagelse: Fysioterapetuddannelsen (akupunktur som fælles fagligt tema, komparative forståelser af kroppen, samarbejde studerende til studerende og lærer til lærer over nettet)

d) Sundhed, Ernæring og Læring: Dansk deltagelse: Ankerhus

Projekterne starter selvfølgelig med at vi rejser til Kina og ser på hvor langt de er med deres e-læring J - derefter inviterer vi dem herop. Inden da skal det selvfølgelig afklares om Kinas myndigheder overhovedet vil tillade undervisning over nettet ligesom det også skal undersøges om vi kan bruge vores nye videokonferencesystemer som kommer til august til at lave parallelundervisning mellem danske og kinesiske studerende.

Ressourcer:
Kronik om kinesiske skolerVenlig hilsen

Karsten Gynther
Videncenterleder
Educationlab
www.educationlab.dk
Forskning og udvikling
University College Sjælland
Slagelsevej 7, 4180 Sorø
www.ucsj.dk
M 72481085
E kgy@ucsj.dk